top of page

Història del CCT|

El Cor Ciutat de Tarragona neix l’any 1983 per iniciativa d’un grup de tarragonins vinculats a la cultura musical, i sota els auspicis de l’Ajuntament de la Ciutat.

 

Ha estat dirigit per Francesc Llongueras, Montserrat Ríos i des del 1987 pel director actual, Josep Prats. Així mateix ha tingut com a directors convidats a David Van Asch (Anglaterra), Fernando Eldoro (Portugal), Nestor Enrique Andrenacci (Argentina), Jordi Casas i Antoni Ros Marbà (Catalunya) i Lazslo Heltay (Hongria). Ha comptat amb la col·laboració tècnica de la soprano M. Dolors Aldea i la mezzo Charo García.

 

El seu repertori inclou música de tots els temps. Cal destacar la Cantata 142 de J.S. Bach, Credo i Glòria de Vivaldi, Missa S. Johannis Deo de Haydn, Spatzenmesse, Missa en Do menor i Rèquiem de Mozart, Rèquiem i Missa Sti. Hieronymi de M. Haydn, Himnes de la Coronació i Messies de Händel,  Rèquiem de Fauré, Cantata de Sant Nicolau de Benjamin Britten, algunes d’aquestes obres conjuntament amb els altres cors de l’Associació Cor Ciutat de Tarragona. Per a la interpretació d’aquest repertori ha comptat amb la col·laboració de les orquestres “Camerata XXI”, “Camerata Mediterrània”, “Orquestra Barroca de Catalunya” i "Orquestra del Conservatori de Vilaseca", entre d’altres. Ha participat en la interpretació de la IXª Simfonia de Beethoven l’onze de setembre del 1997, al Camp de Mart de Tarragona, en una producció de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, i ha  col·laborat en les edicions dels anys 1998 i 1999 del Messies de Händel al Palau de la Musica Catalana i el 2000 al Teatre de La Maestranza de Sevilla sota la direcció de Robert King i el patrocini de la Fundació “La Caixa”. Així mateix  ha estrenat el muntatge musical Ja que tot passa... sobre textos del poeta Rainer Maria Rilke, sota la direcció escènica de Josep M. Mestres i Alma Ausente amb textos del poeta granadí F. Garcia Lorca i dirigits per Pepa López. També ha participat en els actes commemoratius del 40è aniversari de la Coral Cantiga, interpretant Carmina Burana de Carl Orff a la temporada de l’OBC a l’Auditori de Barcelona i al Palau de la Música Catalana, i al Fòrum de les Cultures 2004 amb la interpretació d‘El Pessebre de Pau Casals també amb l’OBC.

 

El seu àmbit d’actuació està centrat principalment en les comarques tarragonines, però el Cor ha actuat també a Barcelona, Lleida, València, Mallorca, Astúries, Sevilla, País Basc, Galícia, Portugal, Anglaterra i  França.

 

El Cor Ciutat de Tarragona vol fomentar la pràctica coral a la ciutat, raó per la qual ha aixoplugat sota el seu patrocini i dins de l’Associació Cor Ciutat de Tarragona diverses agrupacions: El cor infantil Els Rossinyols, el Jove Cor de Tarragona i el Cor Adagio. Tots ells, i amb l’ambició de projectar la seva activitat als ciutadans tarragonins, organitzen cada tres anys un festival coral internacional: la Setmana Cantant de Tarragona, que ja ha adquirit un gran prestigi en l’àmbit coral internacional en les 7 edicions realitzades (1997, 1999, 2002, 2005, 2008, 2011 i 2014). Actualment estan preparant la 8ª edició pel Juliol del 2017.

Som el cor principal de l'Associació del Cor Ciutat de Tarragona.

 

Assagem al Teatre Magatzem, de la Cooperativa Obrera (Carrer Fortuny, 23) de TARRAGONA

 

HORARI:

- dimarts de 21:00 a 23:30

bottom of page